Een wandeling door de woning.

Het gelijkvloers.

Het eerste wat opvalt als je voor de woning staat, is de breedte van de gevel. Met 12 meter krijg je de breedte van ruim 2 woningen. Geen wonder dat de woning dan ook heel wat ruimte te bieden heeft.

Zoals aangehaald op de homepagina, werd er vroeger op het gelijkvloers gewerkt. We vinden er een winkel-, bureau- of wachtruimte aan de straatzijde en een grote open ruimte van 8,3 x 6 meter, uitgevend op de tuin. De tuin is van een voldoende diepte voorzien om zowel de kinderen te kunnen laten spelen als de ouders te laten genieten van een lekker etentje aan de tuintafel...  

Verder is er een handige garage die doorgeeft van de straatzijde tot aan de tuin, een aparte bureauruimte, een berging en een gastentoilet.

Via de open trap in de inkomhal kunnen we vervolgens naar de eerste verdieping.

De verdieping.

Aan de voorzijde zijn er 3 slaapkamers en een badkamer. Aan de achterzijde een grote leefruimte met open keuken. Dankzij de grote ramen, de natuurlijke lichtinval en het zicht op groen is het heerlijk vertoeven in deze ruimte!  De open haard zorgt in de wintermaanden voor extra gezelligheid.

Zin om een luchtje te scheppen? Dit kan op het terras naast de living.

 

Via een uittrekbare zoldertrap is de zolder toegankelijk en ook deze biedt potentieel.

Grondige renovatie.

De woning werd in de jaren '70 zeer degelijk gebouwd. Het volstond dus voor de eigenaars om alles goed te onderhouden.  Op vandaag is de woning evenwel toe aan een grondige renovatie.

Daarvan kan je gebruik maken om eventueel een leefruimte op het gelijkvloers te creëren. Eerder professioneel de nood aan een praktijk met wachtruimte, dan kan dit zeker ook!

 

De volumes zitten goed dus aan potentieel geen tekort om van deze woning ook jouw droomwoning te maken voor de komende 45 jaar! De ligging en de aangename buurt krijg je alvast als extraatje bij! 

_G2A9545 kopiëren.jpg

De woning in facts & figures.

 • EPC: 682 - label F

 • grondoppervlakte: 480 m²

 • bewoonbare oppervlakte: 219 m² + garage van 35 m² + zolder

 • kadastraal inkomen: € 1.279

 • bouwjaar: 1971

 • stookolietank van 2700 liter aanwezig

 • reservoir van 7000 liter regenwater

_G2A9518 kopiëren.jpg

De ligging.

De woning is gelegen in de aantrekkelijke Pius X-wijk in Kortrijk. Deze wijk is aantrekkelijk op verschillende vlakken:

 • Nabijheid van de Leie en het centrum: grenzend aan de vernieuwde Leieboorden wandel of fiets je zo naar het centrum van Kortrijk.

 • Vlotte verbinding met de R8 en vervolgens de E17 of A19.

 • Je vindt er een kleuter en lagere school op wandelafstand en ook de middelbare scholen zijn met de fiets gemakkelijk en veilig bereikbaar.

 • In de buurt zijn er heel wat winkels en grootwarenhuizen.

_G2A9492 kopiëren.jpg